De meest voorkomende gebitsproblemen

Geplaatst op

In Nederland wordt geadviseerd om één keer in de 9 maanden of één keer per jaar een afspraak te maken met de tandarts voor een periodieke controle. Tijdens deze controle analyseert de tandarts je gebit nauwkeurig en let hij of zij op eventuele beschadigingen, ontstekingen of andere gezondheidsproblemen binnen je mond. Toch zijn er veel mensen die enige vorm van angst voor de tandarts ervaren en daardoor minder vaak ter controle naar de tandarts gaan. Hierdoor kunnen beginnen gebitsproblemen erger worden en zelfs zo erg worden dat je genoodzaakt bent om een afspraak bij de tandarts te maken. Daarnaast bestaan er momenteel veel tandartsen die zich hebben gespecialiseerd als zogenoemde ‘angst tandarts’. Zij hebben extra veel aandacht en tijd voor het gevoel en de beleving van de patiënt. In deze blog bespreken we veel voorkomende gebitsproblemen.

Wil je graag een gezond en goed werkend gebit en woon je in de regio Amsterdam? Maak dan een afspraak bij Studentist: tandarts in Amsterdam.

Gaatjes

Het overgrote deel van de Nederlanders heeft er wel eens mee te maken gehad: gaatjes in je tand of kies. Gaatjes, ook wel tandbederf genoemd, ontstaat door een reactie tussen tandplak en suiker uit je voedsel. Tandplak vormt zich op je tandoppervlak en zorgt voor het ontstaan van verschillende zuren wanneer het in aanraking komt met suikers. Deze zuren tasten op hun beurt weer je tandglazuur aan, waardoor er kleine of zelf diepe gaatjes ontstaan. Gaatjes voorkom je door tijdig het tandplak te verwijderen en dus dagelijks tweemaal te poetsen.

Afgebroken deeltjes

Tanderosie komt vaak voor bij mensen die angst hebben voor de tandarts en hierdoor te lang niet meer op afspraak zijn geweest. Bij tanderosie verlies je jouw tandstructuur, waardoor je tanden minder sterk worden en eerder beschadigen en afbreken. De zuren hebben in dat geval het glazuur op sommige plekken vrijwel volledig afgebroken.

Gevoelige tanden

Een naar gevoel wanneer je tanden in contact komen met snoep, koude dranken, warme drank, ijs of koude lucht. Gevoelige tanden is een veelvoorkomend probleem en treft een groot deel van de Nederlandse inwoners. Een behandeling van de tandarts of het simpelweg veranderen van type tandpasta kan ervoor zorgen dat je tanden minder gevoelig worden. Soms zijn gevoelige tanden echter een teken van een gebarsten tand die je zelf niet waar kunt nemen. Dit dient behandelt te worden om verdere problemen te voorkomen. We raden je dan ook aan om een afspraak te maken bij een specialist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je meer over massages en heilzame therapieën uit het alternatieve, natuurgeneeskundige segment.

Contactgegevens

Via info @ kenkochairmassage.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden